Afkickverschijnselen roken

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Niet alleen omdat u verslaafd bent en gewoon graag nog een sigaret op wil steken, maar ook omdat u bij het stoppen met roken te maken kunt krijgen met diverse afkickverschijnselen roken. Welke klachten u kunt ervaren door het stoppen met roken, leest u op deze pagina. Gaat u stoppen met roken? Dan weet u precies waar u aan toe bent op het gebied van de mogelijke afkickverschijnselen roken waar u mee te maken kunt krijgen.

De meest voorkomende afkickverschijnselen roken

Bij het stoppen met roken kunt u met diverse afkickverschijnselen te maken krijgen. De meest voorkomende klachten die mensen ervaren bij het stoppen met roken. Dit zijn klachten als irritatie en humeurigheid, onrust, slapeloosheid, depressiviteit, concentratieproblemen, het toenemen van de eetlust (en het gewicht als gevolg), koude rillingen, trillende handen en eventueel trillende voeten, hoofdpijn en een vertraagde stoelgang. Vooral irritatie, humeurigheid en het toenemen van de eetlust zijn klachten die veel voorkomen bij mensen die stoppen met roken. Omdat zo veel mensen te maken hebben met het toenemen van de eetlust, komen veel mensen aan als ze willen stoppen met roken.

afkickverschijnselen-roken

De duur van de afkickverschijnselen roken

Natuurlijk heeft u niet voor altijd te maken met de verschillende afkickverschijnselen roken. Bent u een tijdje gestopt, dan verdwijnen de afkickverschijnselen vanzelf. Dit komt omdat het lichaam gewend raakt aan de nieuwe situatie zonder sigaretten en minder heftig en uiteindelijk niet meer reageert op het gemis van nicotine.

De meeste mensen ervaren afkickverschijnselen roken in de eerste vijf weken van het stoppen met roken. Na vijf weken worden de klachten vanzelf minder en uiteindelijk zullen de afkickverschijnselen helemaal verdwijnen.

Het is de kunst om het stoppen met roken lang genoeg vol te houden. Hierdoor verdwijnen de afkickverschijnselen en u uiteindelijk alleen nog maar de lichamelijke voordelen van het stoppen met roken ervaart. Zijn de klachten verdwenen, dan gaat u namelijk pas echt goed voelen hoe uw ademhaling verbetert. Hoe u minder hoeft te hoesten en hoe fit u zich voelt. In de eerste vijf weken ervaart u deze voordelen minder omdat u dan nog te maken heeft met de afkickverschijnselen van het stoppen met roken.

Afkickverschijnselen roken verminderen

Er zijn diverse producten op de markt om de afkickverschijnselen van het stoppen met roken te verminderen. Door een hulpmiddel te gebruiken om de afkickverschijnselen te verminderen, houdt u het stoppen met roken langer vol en wordt het gemakkelijker om te stoppen.