Champix ervaringen

In Nederland gebruiken tienduizenden mensen per jaar het medicijn Champix om te stoppen met roken. Het is daarom niet voor niets het meeste verkochte medicijn in deze categorie. Bij de online apotheek die voor u geselecteerd is in de kolom hiernaast worden vaak reviews geplaatst. Deze beoordelingen zijn veelal positief, omdat de gebruikers daadwerkelijk ook gestopt zijn met roken na gebruik van Champix (Varenicline). Zo zijn er ook veel ervaringen en beoordelingen van Champix in 2015 toegestuurd, waarvan u er een aantal in de volgende paragraaf kunt lezen. Heeft u zelf een goede beoordeling over stoppen met roken, Champix of Zyban, dan kunt u deze naar de online apotheek toesturen.

Gebruikerservaringen Champix

Hieronder hebben we zes beoordelingen en gebruikservaringen geselecteerd. Dit is een kleine greep uit het gehele overzicht. Dit overzicht vindt u op de officiële website.

Ervaringen van de wettelijke aanbieder van Champix

Champix stappenplan

Het grote succes van het medicijn Champix komt door het uitgebreide stappenplan. Veel gebruikers melden dat het hierdoor makkelijker is om te stoppen met roken. Er ligt een heel plan klaar, dat wetenschappelijk is bewezen, waardoor u niet ook nog zelf moet gaan bedenken hoe u het allemaal aan gaat pakken. Ook blijkt dat veel mensen het prettig vinden om te beginnen met de behandeling terwijl ze nog roken. Er veranderd in het begin dus eigenlijk niets. Doordat het lichaam aan de werkzame stof Varenicline gewend raakt, kunt u geleidelijk aan minder gaan roken.

Champix ervaringen: bijwerkingen

Er zijn ook ervaringen van mensen die bijwerkingen hebben gekregen bij het gebruik van Champix. De bekendste bijwerkingen zijn afkickverschijnselen (komen ook voor zonder gebruik van Champix), gewichtstoename en onrustig worden. Het is belangrijk om te weten dat het medicijn ervoor zorgt dat u minder zin heeft in een sigaret, waar het uiteindelijk om gaat. De werkzame stof Varenicline zorgt ervoor dat de hersenen denken dat ze nicotine binnenkrijgen, terwijl dit helemaal niet het geval is omdat de Nicotine wordt vervangen.

Champix ervaring: zwangerschap, alcohol en rijvaardigheid

Uiteraard is het nooit verstandig, het wordt zelfs sterk afgeraden, om te roken tijdens uw zwangerschap. Het kan ernstige schade toebrengen aan uw ongeboren baby. Door de zwangerschap moet u sterk genoeg kunnen zijn om niet te roken. Ook mag u geen Champix gebruiken als u zwanger bent, ook dit kan schade toebrengen aan uw ongeboren baby. De stoffen in het medicijn komen in het moedermelk terecht, daarom mag u tijdens het geven van borstvoeding geen stoppen met roken medicijn gebruiken.

Soms kan het voorkomen dat uw reactievermogen beïnvloed wordt door dit geneesmiddel (soms in combinatie met andere medicijnen). Let dus goed op als u deelneemt aan het verkeer. Als u merkt dat u vermoeid raakt of slaperig wordt, dan doet u er verstandig aan om niet deel te nemen aan het verkeer. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van bepaald voedsel of drinken.