Champix, is het een goed middel om te stoppen met roken?

Roken wordt steeds meer een taboe in Nederland. Velen willen er dan ook mee stoppen, 74% maar liefst. Roken is een verslaving en het maakt het erg moeilijk om te stoppen. Om het makkelijker te maken zijn er verschillende hulpmiddelen in de vorm van onder andere medicatie. Een bekend medicijn is Champix. Champix is een effectief middel. Champix is een redelijk effectief stoppen met roken middel. Ongeveer 20% van de mensen die Champix gebruiken is na één jaar nog steeds gestopt met roken. En 40% van de Champix gebruikers is na 12 weken gestopt. Echter begint de helft hiervan toch weer met roken. Zo blijkt maar weer hoe hardnekkig een verslaving kan zijn!

Champix doet zijn werking dankzij de stof varenicline. Varenicline hecht zich aan de nicotinereceptoren in de hersenen. Varenicline blokkeerd deze receptoren waardoor de sigaret geen of zelfs geen voldoening meer geeft. Aan de andere kant werkt Champix bijna hetzelfde als nicotine. Het stimuleert namelijk de afgifte van dopamine. Hierdoor “denken” de nicotinereceptoren, dat zij voorzien zijn van nicotine. Hierdoor krijgt de roker een fijn gevoel zonder dat diegene daadwerkelijk rookt. Het lichaam gaat hierdoor uiteindelijk minder naar nicotine verlangen.

Champix kopen kan alleen op doktersrecept. Champix bestellen is dus geen probleem. Dit kan via aanbieders die dit wettelijk mogen. Deze site is informatief en verwijst door naar aanbieders.