In 12 weken stoppen met roken met Champix

door | januari 14, 2022

In twaalf weken stoppen met roken, doe je met Champix

Iedereen weet wel dat roken ontzettend slecht is voor je gezondheid. Echter is het voor veel mensen moeilijk om te stoppen met roken, omdat dit een onderdeel is geworden van hun dagelijks leven. Stoppen met roken is niet voor iedereen even makkelijk en daarom zijn er ook verschillende manieren mogelijk om jezelf te helpen te stoppen met roken. In dit artikel lees je over één van de manieren waarmee je kunt stoppen met roken, namelijk door het product Champix. Hier lees je onder andere wat Champix inhoudt, hoe het werkt en waarom dit wellicht het juiste hulpmiddel voor jou is om voor eens en voor altijd te stoppen met roken.

Champix, wat houdt dit product in?

Wanneer roken een onderdeel van jouw dagelijkse leven is geworden, houdt dit ook in dat jouw lichaam verslaafd raakt aan de stof nicotine dat zich in tabak bevindt. Wanneer jouw hersenen worden blootgesteld aan nicotine, zal het verlangen naar deze stof, en dus naar het roken, steeds verder toenemen. Jouw lichaam zal steeds meer gewend raken aan deze stof en zal hier steeds meer van willen. Hierdoor kan het uiteindelijk behoorlijk lastig worden om stoppen met roken. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar die je hier een handje bij kunnen helpen. Champix is hier een voorbeeld van.

Hoe gebruik je Champix?

Champix is verkrijgbaar in verpakkingen met tabletten. De tabletten dienen elke dag te worden ingenomen gedurende een aantal weken. Je begint met het slikken van Champix vijf weken voordat je volledig wilt stoppen met roken. Uiteraard kan het voorkomen dat je na vijf weken nog niet het gevoel hebt dat je volledig kunt stoppen met roken. Het is daarom ook geen probleem om Champix nog een aantal extra weken te slikken. Nadat je het roken geleidelijk hebt afgebouwd en voelt dat je volledig kunt stoppen, kun je ook geleidelijk stoppen met het slikken Champix.

Verminder het verlangen naar nicotine

De stof nicotine speelt een belangrijke rol in het blijven verlangen naar het opsteken van een sigaret. Om dit tegen te gaan is er Champix. Champix is een geneesmiddel dat de stof varenicline bevat. Varenicline is een ontwenningsmiddel dat ervoor zorgt dat je hersenen minder gevoelig worden voor nicotine. Doordat jouw hersenen minder gevoelig zijn en minder hevig op de stof zullen reageren, zal het effect van nicotine en jouw verlangen hiernaar afnemen.

Minder verlangen, maar wat nu?

Dankzij de varenicline tabletten van Champix, zal jouw verlangen naar nicotine, en dus ook sigaretten, afnemen. Echter ben je er dan nog niet. Tijdens de vijf weken dat je de Champix tabletten slikt, zal je merken dat het plezier van roken steeds meer afneemt en je steeds minder verlangt naar het aansteken van een sigaret. Hierdoor zal je steeds minder regelmatig roken en kun je het roken geleidelijk afbouwen. Uiteindelijk zal volledig kunnen stoppen met roken en kan je dus ook stoppen met het slikken van Champix.

Ontwenningsverschijnselen van Champix

Tijdens het gebruik van Champix is het mogelijk dat je enkele bijwerkingen zal ervaren. Deze bijwerkingen worden over het algemeen ervaren door mensen die wat gevoeliger hiervoor zijn. Dit kunnen bijwerkingen zijn zoals hoofdpijn, slapeloosheid en misselijkheid. Tijdens het gebruik van Champix zal je merken dat de bijwerkingen van Champix snel zullen afnemen en na de eerste weken volledig zullen verdwijnen. Daarnaast zal je ook merken dat je veel minder ontwenningsverschijnselen van het roken zal ervaren, dan wanneer je spontaan stopt met roken. Dit komt doordat de stof varenicline enigszins de werking van de stof nicotine nabootst. Hierdoor zullen ontwenningsverschijnselen zoals afnemende eetlust, somberheid en hoesten minder hevig tot vrijwel niet optreden en zullen deze veel minder lang aanhouden.

Is Champix geschikt voor mij?

Het is wetenschappelijk bewezen dat Champix een succesvollere werking heeft dan andere hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of nicotinekauwgom. Dit komt doordat Champix ervoor zorgt dat het plezierige effect van nicotine verminderd en de ontwenningsverschijnselen hiervan afremt. Van de mensen die gebruik maken van Champix, is zo’n 40% erin geslaagd om de stoppen met roken na twaalf weken. Om dit aan te blijven houden, wordt het geadviseerd om na de eerste twaalf weken van het stoppen met roken, de Champix tabletten nog een keer te slikken voor twaalf maanden. Champix dient als hulpmiddel om het proces tot het stoppen met roken een stuk gemakkelijker te maken. Echter, help dit middel niet bij iedereen om volledig te stoppen met roken.

Hand in hand met doorzettingsvermogen

Stoppen met roken gaat niet voor iedereen zomaar. Daarnaast biedt een hulpmiddel, zoals Champix, niet de garantie dat je na gebruik volledig kunt stoppen met roken. Om succesvol te stoppen met roken moet je zelf ook je steentje bijdragen. Dit doe je door jezelf te motiveren tot actie. Als jij gemotiveerd bent om te slagen in het stoppen met roken, zal je sneller merken dat het slikken van Champix de verandering oplevert waar je op hoopt. Daarnaast dient een goed doorzettingsvermogen ook als ondersteuning om succesvol te stoppen met roken. Stoppen met roken is moeilijk en het is begrijpelijk dat het niet altijd even makkelijk is om het aansteken van sigaret te weerstaan. Daarom is het belangrijk om ook tijdens de dieptepunten niet op te geven. Natuurlijk kun je voor extra begeleiding contact opnemen met een therapeut, die speciaal is opgeleid om jou te helpen tijdens dit proces.

Gemotiveerd stoppen met Champix

Ben jij nou op zoek naar een goede manier om eindelijk te stoppen met roken? Dan is Champix wellicht het hulpmiddel wat jij nodig hebt. Er zijn diverse aanbieders, waar het wettelijk is toegestaan om Champix te bestellen zonder een doktersrecept. Online bestellen is ontzettend eenvoudig door middel van een consult en een vragenlijst, die volgens een compleet veilige en legale procedure worden uitgevoerd. Voor iedereen die wilt stoppen met roken is er de Champix startverpakking verkrijgbaar, waarmee je de dosering geleidelijk opbouwt. Vervolgens kun je zelf bepalen welke dosering je nodig hebt en ook deze eenvoudig online bestellen. Met Champix bouw je het roken geleidelijk af totdat sigaretten niks meer betekenen in jouw ogen.