Mijn positieve ervaringen door het stoppen met roken

Wat zijn de voordelen van stoppen met roken? En dan zullen we het maar even niet hebben over de voordelen voor jouw gezondheid. Want het staat natuurlijk al lang en breed vast dat het voor iedereen zijn of haar gezondheid veel beter is om gewoon te stoppen. Het is gezonder voor je hart, voor je bloedvaten, en natuurlijk voor je longen. En dat gezonder wil zeggen dat je minder kans hebt om bijvoorbeeld hartziekten te krijgen, aandoeningen van de longen, en vernauwing van de bloedvaten. En stoppen met roken is ook veel beter voor de bloeddruk. Om maar een paar voordelen voor de gezondheid te noemen, zonder ook maar enigszins volledige te zijn met aandoeningen en ziekte die je door roken kunt krijgen.

Hier willen we het vooral hebben over de voordelen die je gewoon zelf kunt merken in het dagelijkse leven, en laten we het zo zeggen, die zijn voordelen die ikzelf bemerk nu ik gestopt ben met roken. Laten we voorop stellen dat ik heel wat jaartjes gerookt heb, en zeg maar rustig als een ketter. Ruim twee pakjes zware shag in de week, totdat ik een keertje de bloeddruk moest meten en meteen van de dokter een tabletje onder de tong kreeg. Goed de conclusie was duidelijk. Gezonder gaan leven en stoppen met roken. Laat ik duidelijk maken dat dit stoppen met roken niet makkelijk was, maar met hulpmiddelen uiteindelijk veel makkelijker was dan ik zelf ooit had verwacht. Achteraf kan ik rustig stellen dat ik wel eerder gedacht hebt om te stoppen, maar verwacht had dat dit me toch niet zou lukken. Natuurlijk kon na verloop van tijd de dokter merken dat ik gestopt was. Zo ging de bloeddruk langzaam richting normale waarden, maar ik moet erbij zeggen dat ik onder tussen ook wel wat pondjes kwijt ben geraakt. Zelf bemerkte ik eigenlijk al na een paar dagen nadat ik de sigaretten had afgezworen dat het beter ging. Ik was eindelijk die vieze smaak in de mond kwijt. Want laten we eerlijk zijn, roken is gewoon niet lekker. Om nog maar te zwijgen van die vieze geur die altijd om je heen hangt als je rookt, maar dat merk je vooral als je na een tijdje gestopt te zijn, ineens bijvoorbeeld een jas aantrekt die je tijdens het roken altijd aanhad. Ook eten gaat lekkerder smaken, en dat is natuurlijk ook niet zo raar. Die vieze smaak in de mond kan voor een groot deel je smaak beïnvloeden. Maar ook dat bemerk je pas as je zelf bent gestopt. Het opmerkelijkste, en dat bemerkte ikzelf als binnen een paar dagen na het stoppen, was dat ik meer energie had. Meer energie om bijvoorbeeld te gaan wandelen, om te sporten, en gewoon om dingen te gaan doen. Energie die ik eigenlijk al jaren niet meer had gehad. Ik doe nu weer dingen die ik vroeger graag had gedaan, maar in mijn rokersleven eigenlijk vergeten was. En waar ik bovendien geen puf voor had. Dat lag er dus niet aan dat ik wat ouder aan het worden was, maar vooral aan dat roken. Stoppen met roken beïnvloed dus niet alleen de gezondheid, maar vooral je hele leven.

Ja ik wil stoppen met roken en beginnen met een proefpakket Champix