Stoppen met roken

Sigarettenfabrikanten hebben toegegeven dat ze opzettelijk extra stoffen aan de tabak toevoegen die het verslavend maken. Uiteraard zou dit verboden moeten zijn, maar in de wereld waarin we tegenwoordig leven waar de grote maatschappijen de baas zijn en niet meer de door het volk gekozen regering zal hier nooit iets tegen gedaan worden. Samen met de stof Nicotine die op zich al heel erg verslavend is valt het stoppen dus niet mee.

Het wordt de roker dus zeker niet makkelijk gemaakt om er mee te stoppen, het stoppen met roken kan men praktisch vergelijken met het afkicken van heroïnegebruik qua slagingskans maar dan zonder het ziek worden. Integendeel, zodra men stopt met roken merkt men gelijk hoe prettig alles is, men heeft meer lucht, je ruikt alles opeens veel beter, je eten smaakt beter et cetera.

Verslaving

Het is echt puur de psychische verslaving die het moeilijk maakt samen met het feit dat je opeens niet meer de hele rustig kunt zitten achter de computer maar zin krijgt om “wat te gaan doen”. Punt is, men is niet gewend aan een dergelijk leven en vaak is stoppen met roken alleen mogelijk als er ook nog een aantal andere gewoontes drastisch veranderen.

Zoek een alternatief voor het roken

Men zou bijvoorbeeld moeten gaan sporten, maar dat is uiteraard iets wat niet al teveel tijd opvult aangezien de meeste mensen niet in staat zijn om urenlang te sporten elke dag. Men zou misschien ook zijn vriendenkring aan moeten passen aangezien een roker meestal vrienden heeft die ook roken, en zeker voor de beginnende “stopper” is het funest om in de rook van anderen te zitten of regelmatig sigaretten aangebonden te krijgen. Vaak proberen andere rokers je het opzettelijk moeilijk te maken omdat ze je het in principe niet gunnen dat je stopt aangezien ze zelf ook al zo vaak gefaald hebben. In elk geval, wat het ook is zoek alternatieve bezigheden is mijn raad want anders zie ik het somber in met uw stoppoging.

Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Om te beginnen wil ik even aangeven dat ik zelf al 27 jaar rook, al 26 jaar wil stoppen en het mij nog altijd niet gelukt is, ook niet met deze hulpmiddelen maar er zeker een aantal goede hulpmiddelen zijn voor het stoppen met roken die bij vele anderen wel gewerkt hebben.

  1. Een extra filter op de sigaret

Er zijn vele verschillende merken maar ze komen allemaal op hetzelfde neer, bekijk deze Youtube video om te weten waar ik het over heb. Mijn ervaring hiermee is goed te noemen, maar ik zie niet in hoe het zou helpen om met roken te stoppen. Wat het wel doet is een hoop schadelijke stoffen uit de rook te halen die u inademt, en het is duidelijk te merken dat men meer lucht krijgt door deze filters altijd te gebruiken. Als men dan toch niet kan stoppen is dit een goede manier om toch want gezonder te zijn. Op een dag kwam ik er echter achter dat bepaalde sigaretten de filters nauwelijks met troep vulden en dus op zich al erg schoon waren, de beste hiervan was Lucky Strike (wit/blauw). luckystrikeIk ben toen gestopt met de filters, en omdat er dus weinig meer viel te filteren als ik deze sigaretten rookte. Een tip is: de filters, althans het merk wat ik gebruikte zijn uit elkaar te halen en schoon te maken door ze in een oplossing van anti-vet te laten staan gedurende een aantal uren en daarna met wattenstaafjes de rest van het teer eraf te poetsen. Het is wel een vies werkje en kijk uit dat je het niet op je vingers krijgt want het is echt een vieze troep, een akelig idee dat die troep dagelijks in onze longen verdwijnt.

  1. Elektrisch roken

De elektronische sigaret heb ik een maand of 8 gebruikt, en in die tijd heb ik geen sigaretten gerookt, maar ik heb nooit het gevoel gehad gestopt te zijn met roken aangezien de ene verslaving door de andere vervangen werd. Wel moet ik zeggen dat dit een kans van slagen heeft om laten we zeggen 3 maanden over te stappen van echte sigaretten naar de elektronische en dan daarmee te stoppen wat zeker makkelijk is dan het in een keer stoppen met het roken van echte sigaretten.

De eerste 2 dagen is even lastig en men kan wat hoofdpijn krijgen maar dan is men al snel gewend aan de elektronische sigaret. Het is niet echt lekker te noemen dus u zult alleen ervan roken als u echt behoefte heeft en het is erg prettig om in wachtkamers of in de bioscoop te kunnen “roken”, dit zijn zeker grote voordelen.

Echter in de loop der tijd merkte ik dat ik steeds meer begon te “roken” van de elektronische sigaret en er ook harder aan begon te trekken. Ik kreeg het idee dat ik vroeger toen ik nog normaal rookte minder nicotine binnen kreeg dan nu het geval was, en dat was dus na 8 maanden. Ik wil niet weten hoeveel Nicotine de elektronische sigaret me zou hebben toegediend per dag als ik ermee verder was gegaan. Daarom is het van belang om het een tijdje te gebruiken en dan echt proberen om helemaal te stoppen, als dat niet lukt dan is het gezonder denk ik om net als ik weer over te stappen op normale sigaretten.

Proberen de schadelijke gevolgen van het roken te beperken

Als u rookt en van zichzelf weet dat u niet kunt stoppen raad ik u aan om net als ik wat gewoontes in uw leven in te bouwen om de “schade” te beperken.

  • Nicotine breekt Vitamine C af, dus neem elke dag een Vitamine C tablet (1 gram).
  • Neem elke dag een Multivitamine tablet
  • Neem dagelijks Coloidaal Zilver om het vormen van ontstekingen in de longen te voorkomen
  • Probeer een zeer sportief leven te voeren

Van het laatste punt wordt vaak beweerd dat dit de boel nog verergert maar uit eigen ervaring weet ik dat dit absolute onzin is. Hoe meer u sport hoe beter u zich zult voelen. Uiteraard is het zo dat de tijd dat u sport u niet rookt, elk uur dat u niet rookt is meegenomen. Hetzelfde geldt voor slapen, als u slaapt rookt u niet dus probeer altijd voldoende te slapen, te sporten en andere bezigheden te doen waarbij men niet kan roken.

Champix kopen, een fijn hulpmiddel!

Champix is een fijn hulpmiddel om te stoppen met roken. Het medicijn helpt op een makkelijke manier te stoppen. Uiteindelijk ben ik toch gestopt en raad dit product iedereen aan. Je kunt beginnen met een startverpakking. Hier lees je er meer over terug of kijk onderstaand filmpje maar eens.

Ervaring gebruik Champix

https://youtu.be/J_EhBdLq0rU