Stoppen met roken met lasertherapie

stoppen-met-roken-met-lasertherapieStoppen met roken is niet eenvoudig. Veel mensen willen wel graag van deze slechte gewoonte af, maar krijgen het gewoon niet voor elkaar om echt te stoppen met roken. Heeft u al vaker geprobeerd om te stoppen met roken, maar is het nog altijd niet gelukt? Dan kunt u ook starten met lasertherapie om uw slechte gewoonte af te leren. Hoe stoppen met roken met lasertherapie precies werkt, leest u op deze pagina.

Stoppen met roken met lasertherapie: binnen een uur van uw verslaving af

Stoppen met roken door lasertherapie wordt onder andere aangeboden door Prostop. De behandeling is onderzocht door de Radboud Universiteit van Nijmegen en het oordeel is erg positief. Zelf claimt Prostop dat u binnen een uur van uw slechte gewoonte af bent als u kiest voor stoppen met roken met lasertherapie. Dit betekent dat u meteen van uw slechte gewoonte af bent, zodat u meteen na de behandeling gezonder kunt gaan leven.

Stoppen met roken met lasertherapie: zo werkt het

Kiest u voor stoppen met roken met lasertherapie, dan wordt er gebruik gemaakt van een laser om u te laten stoppen met roken. Deze laser kan gezien worden als sterke lichtbundel, die door de huid heen kan dringen zonder de huid te beschadigen. De lichtbundel wordt vervolgens gebruikt om bepaalde punten in het lichaam te stimuleren, zodat de energiebalans van het lichaam hersteld wordt. Omdat deze balans door het roken verstoord is geraakt, is de lasertherapie erg effectief om te stoppen met roken. Is de balans terug, dan is het stoppen met roken namelijk gemakkelijker.

Na de behandeling met de laser heeft u geen behoefte meer aan nicotine en dus niet aan een sigaret, maar kan de gewoontedrang van het roken blijven bestaan. Om tegen te gaan dat u een sigaret pakt, kunt u de gewoonte van het roken van een sigaret vervangen door een andere gewoonte. Denk hierbij aan het eten van een appel, het drinken van een groot glas water of het drinken van een kopje koffie. Het maakt niet uit hoe u de gewoonte van het roken vervangt, als u dit maar op een gezonde manier doet.

De voordelen van stoppen met roken met lasertherapie

Stoppen met roken met lasertherapie brengt enkele voordelen met zich mee. Een belangrijk voordeel van deze therapie, is dat de behandeling slechts een uur duurt. U gaat een uur onder behandeling en hierna bent u meteen van uw verslaving af. Ander voordeel: de behandeling is geheel pijnloos. Het is dus niet zo dat u een uur pijn moet lijden om te stoppen met roken, want de behandeling doet helemaal geen pijn.

Een ander voordeel van stoppen met roken met lasertherapie, is dat er na de behandeling nauwelijks ontwenningsverschijnselen optreden. Dit maakt het gemakkelijker om het stoppen met roken vol te houden, voor langdurig succes. Het is geen wondermiddel om te stoppen met roken en u moet u zelf zeker ook inzetten, maar het kan gemotiveerde mensen wel echt helpen om te stoppen met roken.