Stoppen met roken tips

Goede voornemens omzetten in resultaten.

Stoppen met roken, het is een mooi voornemen. Echter blijkt dat voor veel verstokte rokers het moeilijker is dan het lijkt. Je lichaam is ondertussen zowel fysiek als mentaal helemaal ingesteld op de nicotine en wanneer je stopt ga je sowieso door een periode van ontwenning. Om het je toch iets gemakkelijker te maken, gaan we hierna even in op enkele waardevolle tips die je kunnen helpen om te stoppen met roken.

Je zal zelf ondervinden dat eens de eerste ontwenning voorbij, het een stuk makkelijker zal gaan om vol te houden en niet na een bepaalde periode terug naar de sigaret te grijpen. Volhouden is dus de boodschap. Naast het kopen van Champix als hulpmiddel om te stoppen met roken hebben we nog enkele andere tips voor je opgesteld.

Mentale stoppen met roken tips.

  • Leg een datum vast.

Leg eerst en vooral een datum vast waarop je gaat stoppen met roken. Op die manier wordt het voor jou concreet en heb je iets om aan vast te houden. Onderzoek wijst uit dat mensen die heel impulsief van het ene moment op het andere beslissen te stoppen, dit op termijn vaak niet volhouden.

  • Maak een lijstje met redenen.

Maak een lijstje aan met de redenen waarom je wilt stoppen. Hier kan je steeds naartoe terug grijpen op momenten dat je het even moeilijk hebt om nieuwe motivatie te vinden. De voordelen van stoppen met roken kunnen heel uiteenlopend en van persoon tot persoon verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je meer geld zal overhouden om leuke dingen te doen, dat je huis en kledij niet meer naar de rook zullen ruiken, dat je gezondheid en daaraan gekoppeld je sportieve prestaties zullen verbeteren enzovoort. Dit lijstje kan een goede houvast betekenen om positief te denken.

  • Zorg voor afleiding.

Op het moment dat je effectief gestopt bent met roken is het heel belangrijk voldoende afleiding te zoeken in andere bezigheden. Door deze afleiding zal je aandacht weggenomen worden van de sigaret en zal je het moeilijk moment kunnen overbruggen. Heb je trek in een sigaret? ga even een eindje wandelen, speel met de kindjes, doe een klusje dat nog ligt te wachten en dergelijke meer. Hoe meer je aandacht bij andere zaken blijft, hoe minder ze kan afdwalen naar de zin in een sigaret.

  • Vermijd triggers en oude gewoontes.

Zeker niet onbelangrijk is even stilstaan bij de omstandigheden die je doen roken. Heb je bepaalde gewoontes die je naar een sigaret doen grijpen op bepaalde plaatsen waar je rustig een sigaretje rookte? Probeer deze triggers te vermijden om zo de gewoonte de kop in te drukken.

  • Doe het samen met anderen.

Mensen die niet alleen hoeven te stoppen, houden het dikwijls langer vol. Je hebt immers een steun en toeverlaat en bondgenoot in momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Bovendien wil je toch niet de eerste zijn die het stoppen opgeeft?

In het vorige hebben we vooral de nadruk gelegd op mentale tips om te stoppen met roken die je al een heel eind op weg zullen helpen.

  • Beloon jezelf.

Een mooie en leuke tip is jezelf een beloning gunnen op belangrijke mijlpalen. Gun jezelf iets als je een week gestopt bent, een maand, een jaar,… Dit zijn zaken om naar uit te kijken en je zal hier dat extra duwtje in de rug door krijgen.

Lichamelijke stoppen met roken tips.

Naast de mentale bestaan er ook een heel aantal lichamelijke tips om te stoppen met roken. We gaan hier ook even verder op in.

  • Producten die helpen bij het stoppen met roken.

Na een periode van roken is je lichaam lichamelijk ingesteld op de nicotine die het gewoon is van binnen te krijgen en waar je lichaam ook naar zal vragen. Het is kwestie deze cirkel te doorbreken. In de handel zijn verschillende producten om te stoppen met roken beschikbaar die je lichaam kunnen helpen.

De drogist zal je graag helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jou. Ook online vind je tal van producten om te stoppen met roken en natuurlijke hulpmiddelen stoppen met roken. Wanneer je een kijkje gaat nemen op de website van een online drogist. Klik hier voor een voorbeeld, vind je een groot aanbod die je met flink wat korting kan bestellen. Je doet er dus beslist voordeel aan deze via de webshop aan te kopen.

Natuurlijke hulpmiddelen stoppen met roken zijn in verschillende vormen en van verschillende merken beschikbaar. Zo heb je pleisters, kauwgom, tabletten enzovoort. De keuze hierin is persoonlijk en ligt er maar net aan waar jij je het beste bij voelt. Ga gerust online op zoek naar producten met een mooie korting, zelfs na de aankoop van hulpmiddelen zal je nog voordeel doen omdat je de prijs die je anders uitgeeft aan sigaretten niet meer hoeft te voorzien.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen of wil je nog meer informatie die je kan helpen? Op deze website over gezondheid vind je nog een heleboel interessante items over dit onderwerp terug.

In elk geval heel veel succes, en niet vergeten de aanhouder wint. De voordelen van een niet-*roker te zijn zullen je dermate bevallen dat je de sigaret al gauw zonder er verder bij na te denken zal laten voor wat ze is.