Stoptober

Wat is Stoptober?

Baal jij ook zo, als je goede voornemens van januari weer zijn weggezakt, je nog steeds zo van je sigaretje geniet, maar dat stemmetje in je hoofd blijft zeuren? Als stoppen met roken in januari niet is gelukt, probeer het dan in oktober!

Stoptober is in 2012 opgezet in Engeland, daar werd een grote landelijke actie gehouden om rokers uit te dagen de strijd met zichzelf aan te gaan, om de hele maand oktober niet te roken. Dat eerste jaar in Engeland deden er een kwart miljoen mensen mee. Het was een groot succes. In 2014 is dit initiatief naar Nederland overgewaaid, ook hier was het meteen een spetterend succes. Het is een geweldige kans om aan jezelf te bewijzen dat je best 28 dagen zonder roken kunt. Zonder dat je iets definitiefs hoeft. Zo kun je ervaren wat er gebeurt als je niet meer kunt roken. Wat mis je het meest, en waar loop je tegenaan?

stoptober

Stoptober zodat niemand meer sterft aan de gevolgen van roken

In Nederland is Stoptober een samenwerkingsverband van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (het vroegere Astma Fonds), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij. Deze organisaties hopen op een rookvrij Nederland waar niemand meer sterft aan de gevolgen van roken, zoals kanker, hart en vaatziekten en longaandoeningen. Want roken is daar nog steeds de belangrijkste oorzaak van.


Stoppen door middel van Champix »

Samen de kracht van Stoptober

Ruim een kwart van de rokers doet jaarlijks meerdere pogingen om te stoppen. Stoppen met roken is altijd goed, zelfs 24 uur heeft al een positieve invloed op je lichaam. Stoppen met roken is moeilijk. Stoptober geeft je de kans om het niet alleen te hoeven doen, samen sta je immers veel sterker. Dat is de kracht van Stoptober, als je je inschrijft kun je een app downloaden. Via deze app ontvang je de hele dag positieve feedback en berichten, er zijn tips voor als je het even moeilijk hebt. Of spelletjes of anders een filmpje ter afleiding . Met Facebook Twitter en andere sociale media blijf je op de hoogte van mensen die ook stoppen met roken. Hier kun je afleiding vinden en ervaringen delen.

Dankzij de sociale media stop je dus ook echt samen. Op deze sociale media en de website van Stoptober kun je vloggers volgen en ook zelf vloggen. Wil je mensen in het echt ontmoeten spreek dan af bij de Stoptober- camper deze rijdt ook dit jaar weer door Nederland. Wil je weten waar kijk dan op de website van stoptober, kijk onder het kopje hulp voor extra ondersteuning, begeleiding en of medicijnen. Maar het beste medicijn is misschien dat je stopt met duizenden anderen tegelijk en dat iedereen elkaar wil helpen. Schrijf je dus in! Bekende Nederlanders als Wendy van Dijk en Najib Amhali gingen je voor. Als Wendy het kan, kan jij het ook!

Stoppen met roken als bedrijf

Stoppen met roken vergroot de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers binnen het bedrijf. Ook blijven zij vitaler. En gaat het ziekteverzuim drastisch omlaag, dat blijkt uit onderzoek. Schrijf dus ook snel je bedrijf in, bestel flyers en boek een stoppen met roken training. Zodat jij en je collega’s niet meer buiten hoeven te staan.