Vergoeding Champix

vergoeding stoppen met roken

Net zoals voorgaande jaren wordt ook in 2015 en 2016 de stoppen-met-rokenprogramma’s vergoed. Deze programma’s kunnen uiteenlopen van persoonlijke begeleiding tot plannen die wetenschappelijk onderzocht zijn. Kort gezegd: programma’s waarvan bewezen is dat het helpt om te stoppen met roken worden vergoed.

Medicijnen worden niet door alle zorgverzekeraars vergoed en het is ook afhankelijk van de polis die voor voor u geldt. Veelal worden medicijnen vergoed als er ook een stoppen-met-rokenprogramma gevolgd wordt. Bedenk wel altijd; stoppen met roken, op welke manier dan ook, is altijd goedkoper dan door blijven roken.

Onder medicijnen die bevorderend zijn voor het stoppen met roken zijn:

Vergoeding verschillende zorgverzekeraars

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars in Nederland die allemaal andere regels hanteren. Iedere patiënt heeft recht op één vergoeding voor een stoppen-met-rokenprogramma per jaar. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Als u persoonlijk geholpen wilt worden dan dient u vanaf 2016 een eigen risico te betalen van €385,- per jaar. In 2015 was deze eigen risico €375,-.

Als u op het punt bent gekomen om te gaan stoppen met roken, dan kunt u dit aangeven bij uw zorgverzekeraar. Deze zal u een persoon aanwijzen voor persoonlijke begeleiding. Als deze begeleiding en programma’s niet werken, dan kunt u in overleg met uw arts een alternatieve route bewandelen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van medicijnen (zie rechts in de tabel voor Champix).

Mocht ook dit geen succes hebben, dan kunt u zelfs nog overwegen om Allen Carr of lastertherapie te gaan doen. Deze twee vormen zijn niet wetenschappelijk bewezen en worden daarom niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten om zo de kosten te verspreiden.

Voordelen stoppen met roken via zorgverzekering

U kunt natuurlijk zelf stoppen met roken zodat u tegenover niemand verantwoording af hoeft te leggen. Daarom kunt u tegenwoord Champix of Zyban online bestellen. Maar als u via uw zorgverzekering alles regelt, dan brengt dit extra voordelen met zich mee. Deze zijn hieronder voor u uiteengezet:

  • Er worden afspraken gemaakt om u te begeleiden en u bent verzekerd van garantie.
  • U heeft een aanspreekpunt in de vorm van een begeleider. Deze kan u door zware momenten heen helpen.
  • Duidelijk uitleg over de gehele behandeling en wat de belangrijke punten zijn.
  • Behandeling wordt vergoed vanuit uw (basis)verzekering waardoor de kosten verspreid worden.

Kort samengevat; wat moet u zelf betalen?

  • Eigen risico in 2015 €375,- en in 2016 €385,-.
  • Eigen risico voor adviezen en begeleiding die niet door uw huisarts worden verleend.
  • Een zorgaanbieder die niet gecontracteerd is wordt niet vergoed. Vraag aan uw zorgaanbieder welke instanties er aangesloten zitten. Hierdoor komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Wilt u meer informatie over Champix of Zyban, dan kunt u terecht bij de online apotheek die we hier rechts voor u in de tabel hebben geselecteerd. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten en wordt u geholpen door de online arts.